Din resurs för kreativa verktyg

Bli mer kreativ

Kreativa tankeprocessen

Ett kreativt arbetsmöte bör genomgå bestämda faser för att skapa ett så bra resultat av arbetsmötet som möjligt. Dessa faser kan kallas den kreativa tankeprocessen. För att göra det enklare att förstå  och följa processen så har faserna konkretiserats genom att de har delats in i olika rum. I varje rum finns metoder som tillhör respektive fas.

Så här går utbildningen till

När du startar utbildningen så börjar du med att genomföra första fasen som är Rum 1 och utför tillhörande metoder. Samtliga metoder är väl beprövade och garanterar kreativa idéer och resultat. När ett rum är klart så går du sedan vidare till nästa rum. När du genomgått alla fem rummen har du gått igenom hela kreativa tankeprocessen och resultatet har blivit bästa möjliga.

För att stötta den kreativa tankeprocessen finns ett övergripande rum som heter Facilitering och det innehåller metoder för dig som leder arbetsmötet. Dessa metoder hjälper till att stötta dig som är ledare av arbetsmötet och att styra processen åt rätt håll.

 

 

Kreativa tankeprocessen och dess indelade rum.

Kreativa tankeprocessen

 

För att göra det enklare för dig att komma igång finns tre genvägar genom utbildningen; Lilla spåret, Mellan-spåret och Stora spåret. Spåren bidrar till att du snabbt får en genomgång av några metoder. OBS – Spåren kan ses som extra vägledning och köper du en access till utbildningen så har du tillgång till samtliga metoder som Kreativametoder.se erbjuder.

 

Börja utbildningen genom att klicka på Rum 1 – Förbereda nedan!

Rum 1 - Förbereda

rum 1 processbild ny

Metoder att göra innan workshopen

Rum 2 - Skapa idéer

rum 2 processbild ny

Metoder för idéskapande under workshopen

Rum 3 - Prioritera

rum 3 processbild ny Metoder för prioritering av idéer under workshopen

Rum 4 - Förädla

rum 4 processbild ny

Metoder för att förädla idéer under workshopen

Rum 5 - Presentera

rum 5 processbild ny

Metoder för att presentera valda idéer under workshopen

Facilitering

 facilitering processbild ny

En guide för dig som leder workshopen

Utbildning

För att komma åt materialet i Kreativametoder.se behöver du köpa åtkomst till utbildningen.